Doorgaan naar inhoud
Waarom wordt carbon gebruikt in racepakken van Arena?

Waarom wordt carbon gebruikt in racepakken van Arena?

De eigenschappen van carbon
Carbon is het ultieme materiaal voor prestaties en snelheid in alles van F1-auto's tot spaceshuttles.

Na jaren van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling heeft arena een revolutionaire manier ontdekt om flexibele vezels van dit buitengewone materiaal te integreren in de stof van alle racepakken uit de Powerskin Carbon Serie. Dit zorgt voor ongekende prestaties en kracht zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit en bewegingsvrijheid.

1 CARBON VEZEL IS 1O KEER STERKER DAN STAAL.
EN 80% LICHTER


arena carbon

Wat zijn de voordelen van het verweven van de carbon in de stof?

carbon
De carbon is het geheim achter compromisloze compressie en flexibiliteit.

Door carbonvezels in de stof te weven, wordt meer kracht toegevoegd, waardoor de maximale compressie al in het midden van het stretchniveau wordt bereikt, zodat de stof nog stretch in reserve heeft wanneer dat nodig is.

Zonder de carbon wordt de compressie gecreëerd door de overrekking van de stof, waardoor een ongedifferentieerde druk ontstaat die de beweging beperkt en het risico op breuk van het pak verhoogt.


Daarom zorgen de racepakken van arena Carbon Fiber voor maximale flexibiliteit, hoge compressie maar ook voor een uitstekende duurzaamheid.

Laten we eens in detail kijken!

Welke Carbon moet een zwemmer kiezen?
Een van de meest terugkerende vragen van wedstrijdzwemmers is "welk wedstrijdpak is het beste voor mij?"

Arena's antwoord en motto is altijd "iedere zwemmer is anders" want wat het meest telt (boven afstand en slag) is hoe het wedstrijdpak aanvoelt wanneer het gedragen wordt.

Maar wat maakt dat mensen zich goed voelen in een racepak?

Volgens ons laatste marktonderzoek zijn FLEXIBILITEIT en COMPRESSIE de belangrijkste drijfveren, ook al heeft iedereen zijn eigen voorkeursniveau.

Daarom heeft arena 3 verschillende Carbon technologieën ontwikkeld, om aan de verschillende compressie- en flexibiliteitsbehoeften van elke zwemmer te voldoen.


Zowel horizontaal als verticaal in het materiaal van de shell lopen geïntegreerde carbonvezels die een rasterachtige structuur creëren met geoptimaliseerde rek en herstel in alle vier de richtingen om maximale compressie en kracht over het hele lichaam te bieden.


Door gebruik te maken van ultradunne carbonvezelstrengen in een gecondenseerd rasterpatroon combineert de Micro Carbon Cage-technologie de kracht en het vermogen van ons carbonvezelweefsel met de hoogste compressie met een extreem lichtgewicht en low-profile ontwerp voor optimale mobiliteit en hydrodynamica.


Carbondraden lopen alleen in horizontale richting rond de kern en de belangrijkste spiergroepen om kracht en compressie te bieden waar dat het meest nodig is, terwijl maximale flexibiliteit en bewegingsbereik in de heupen en schouders behouden blijven.