Doorgaan naar inhoud

Retourneren

1. Zichttermijn & retourregels

Voor je zwemmenenzo.nl bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in je bezit is. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen, tenzij anders vermeld.

Controleer alsjeblieft direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we je vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden. 
 
Ben je niet tevreden over het artikel, dan kun je het retourneren. Dit geldt ook voor actieartikelen en artikelen uit de opruiming. Je kunt het artikel retourneren:

 • binnen de zichttermijn van 14 dagen
 • als het artikel compleet is
 • in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking.

Sommige artikelen kun je niet retourneren. Het gaat dan om:

 • producten die overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast
 • artikelen die duidelijk persoonlijk van aard zijn of door hun aard niet kunnen worden teruggezonden
 • horloges en computers waarvan de verzegeling is verbroken.
 • wedstrijdkleding

2.  Procedure voor retourzendingen

 • Print de oorsprokelijke orderbevestiging, die u van ons per e-mail heeft ontvangen, uit;
 • Indien u de orderbevestiging niet kunt afdrukken, doet u dan een begeleidend schrijven o.v.v. het bestelnummer bij de retourzending;
 • Schrijf op de afdruk of het begeleidend schrijven de reden van retourneren;
 • Stuur het product, bijvoorkeur in de oorsprokelijke verzendzak en voldoende gefrankeerd, retour;
 • Zodra het product in goede orde bij ons is ontvangen zenden wij u hiervan een email ter bevestiging in de vorm van een creditnota toe;
 • Wij storten binnen 7 dagen het reeds voldane bedrag op uw rekening.

3. Producten ruilen

Indien de pasvorm, het model of de maat van het door u bestelde product niet goed is, maar u wilt wel een ander product uit onze shop proberen. Plaats in dat geval een nieuwe bestelling en reken deze af via iDeal of PayPal. Stuur het product wat niet bevalt retour volgens de "procedure voor retourzendingen". Wij zullen zodra het product bij ons binnen is direct een creditnota toezenden en het bedrag op uw rekening terugstorten.

4. Verzending

Terugzending dient plaats te vinden naar het volgende adres: Zwemmen en Zo, t.a.v. webshop, Postbus 493, 2400 AL Alphen aan den Rijn. Als bewijs van de verzenddatum geldt het door de klant te overleggen verzendbewijs.

De kosten voor het terugzenden van het product zijn voor rekening en risico van de klant, tenzij Zwemmen en Zo op voorhand uitdrukkelijk en schriftelijk heeft verklaard de kosten voor het terugzenden voor haar rekening te nemen. Terugbetaling van door u reeds voldane bedragen geschiedt uiterlijk binnen 7 dagen na ontbinding van de koop.

Bij het terugzenden van het product door de klant dient het te retourneren product ongebruikt, onbeschadigd en in de originele, onbeschadigde (schoenen)doos te zitten. Zwemmen en Zo raadt de klant aan voor de verzending van het product gebruik te maken van het verpakkingsmateriaal waarin de klant de zending heeft ontvangen.

Zwemmen en Zo is nimmer aansprakelijk voor enige schade, diefstal of verlies daaronder begrepen, die bij terugzending aan de verpakking of het product ontstaat. Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.